Compania daneză ALK, specializată în imunoterapia pentru alergii, intră în rândul opțiunilor terapeutice din România, la 100 de ani de la înființare

Articol scris de
Adrian Cojocaru

ALK, lider în imunoterapia specifică rinitelor alergice și alergiei la veninul de albină și viespi, cu efect de modificare a bolii alergice este o companie fondată în 1923, cu peste 2,4 milioane de pacienți care utilizează medicamente din portofoliul ALK și o prezență în 46 de țări la nivel global, a intrat, oficial, pe piața din România. Compania daneză lansează astfel o serie de imunoterapii destinate pacienților cu alergii generate de expunerea la acarieni, polenul de ambrozie, arbori și polenul de graminee.

ALK este prezentă deja în 20 de țări din Europa, iar România este cea mai mare țară din sud-estul Europei în care compania daneză își începe operațiunile. România devine, astfel, un nou membru al familiei ALK în Europa.

Lansarea ALK în România, în prezența Excelenței Sale, Uffe A. Balslev

Evenimentul de lansare a avut loc joi, 23 noiembrie, la Ambasada Regatului Danemarcei în România, în prezența Excelenței Sale,Uffe A. Balslev, ambasadorul Regatului Danemarcei în România.

Lansarea ALK în România nu este doar a unei companii, ci a unei promisiuni, de a aduce soluții eficiente în viața persoanelor din România care suferă de alergii. Cu o istorie ce se întinde pe 100 de ani, ALK a dobândit o expertiză de necontestat în lupta cu povara provocată de alergii. ALK este lider în acest domeniu și a dedicat un secol de cercetare și inovație îmbunătățirii și dezvoltării tratamentelor pentru alergii. Lansarea ALK în România înseamnă mai mult decât lansarea unor produse. Simbolizează un parteneriat între o companie cu o istorie bogată și o țară cu un viitor plin de energie. - Excelența Sa, Uffe A. Balslev -  Ambasadorul Regatului Danemarcei în România

Odată cu lansarea ALK în România, pacienții vor avea acces la portofoliul ALK de comprimate sublinguale (SLIT) care acoperă cinci dintre cele mai frecvente alergii respiratorii din lume: acarienii din praful de casă, polenul de ambrozie, graminee, polenul de arbori și cedrul japonez. ALK lucrează, de asemenea, pentru a-și adapta tehnologia comprimatelor sublinguale în tratarea alergiilor alimentare.

Misiunea pe care ALK și-a asumat-o la nivel global încă de acum 100 de ani este aceeași pe care ALK o are de astăzi și în România, aceea de a oferi pacienților care trăiesc cu alergii o viață mai bună. Călătoria pe care o începem astăzi implică un parteneriat între ALK, experiți alergologi și pacienți și are în centru soluții sigure și eficiente pentru diagnosticul și tratamentul pacienților cu rinită alergică și a pacienților cu sensibilitate la veninul de albină și viespi. - Luciana Roșca – Country Lead ALK România

În calitate de producător global de soluții terapeutice împotriva alergiilor, cu un secol de experiență, ALK ajută persoanele care trăiesc cu alergii să recapete controlul asupra propriilor vieți. Toată materia primă necesară produselor ALK este naturală. Compania crește, colectează și cultivă câteva tone de alergeni care sunt apoi supuși unei analize riguroase, standardizării și controlului calității, astfel încât variațiile naturale să fie minimizate. Acest proces asigură calitatea și consistența produselor finite.

Luciana Roșca - Country Lead ALK România

Extractele alergenice sunt purificate și standardizate sub formă de comprimate sublinguale.

Este un mare eveniment pentru noi venirea ALK în România pentru că noi cunoaștem produsele ALK și cât de eficiente sunt, așa că suntem pregătiți de mult timp să avema ceastă medicație în România. Există această terapie, unică în felul ei, care schimbă evoluția bolii. Foarte puține specialități au acest avantaj, de a duce la controlul bolii și apoi putem vorbi de o viitoare cură a alergiilor. Nu putem fi decât bucuroși că avem această terapie, că putem oferi pacienților un tratament de calitate, sigur, eficient și bine tolerat. - Carmen Panaitescu – Președintele Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică
ALK, 100 de ani de la înființare

Soluțiile ALK disponibile în România pentru alergii vin sub două forme de administrare:

- comprimate sublinguale (SLIT) care pot fi administrate și acasă de către pacient. Nu sunt necesare creșteri de doze și nu este necesarăpăstrarea la rece

- suspensie injectabilă (SCIT), tratament care trebuie efectuat sub supraveghere medicală, indicat în reacțiile alergice generate de sensibilizarea la veninul de albine și viespi.  

Cel mai important avantaj al imunoterapiei, pe lângă faptul că reduce simptomele, este prevenirea dezvoltării astmului și susținerea pe termen lung a acestor beneficii. Prin acest tip de tratament pe bază de alergeni putem reduce simptomele pentru o perioadă îndelungată de timp. Iar în cel mai bun scenariu, în cazul unora dintre pacienți care urmează imunoterapia, putem chiar trata complet boala! Acesta este avantajul esențial! - Prof. Dr. Marek Jutel – Fost președinte al Societății Europene de Alergie și Imunologie Clinică

La nivel global, până la 30% din populația planetei suferă de o alergie respiratorie, iar între 10-40% dinte pacienții cu rinită alergică au și astm alergic. În Romania, una din patru persoane adulte suferă de o formă de alergie și fiecare al treilea copil suferă de rinită alergică. De asemenea, 1 din 5 copii suferă de astm alergic, iar 1,1 milioane de români adulți au o alergie medicamentoasă.

sediul companiei ALK Danemarca

Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!

Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Suntem deschiși la oameni și idei originale! Ne plac provocările și neplace să ieșim din zona noastră de confort. Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!