Core Media Hub și Portant Public Affairs lansează DREPT LA VOT, un podcast independent, dedicat alegerilor electorale din 2024

Articol scris de
Adrian Cojocaru

Agenția de comunicare Core Media Hub și agenția de public affairs Portant lansează un proiect editorial independent sub forma unui podcast denumit DREPT LA VOT. Moderatori vor fi jurnalistul Adrian Cojocaru și expertul în politici publice Adelina Țînțariu. Cei doi fac echipă în primul episod, care se lansează pe 25 aprilie, la ora 19:00.

Anul 2024 marchează o premieră după 1990: 4 runde de alegeri, o comasare și o devansare. În acest context, DREPT LA VOT este un proiect care își propune să crească gradul de informare și dezbatere politică, dar și de implicare civică. Această concentrare a procesului electoral reprezintă o oportunitate unică pentru cetățeni de a-și exprima voința și de a contribui la modelarea viitorului României. Cu toate acestea, în contextul unei situații geopolitice sensibile și a creșterii popularității partidelor extremiste și a fenomenului fake news, informarea corectă a publicului este mai importantă ca niciodată.

Adrian Cojocaru (fondator Core Media Hub) și Adelina Țînțariu (fondator Portant Public Affairs)

Prima etapă a proiectului va fi dedicată alegerilor locale și europarlamentare din luna iunie și va avea șapte episoade, cu o frecvență săptămânală. DREPT LA VOT va fi difuzat pe pagina dedicată proiectului pe platforma YouTube.

Imagine din primul episod DREPT LA VOT

Pe parcursul celor șapte ediții, în studioul DREPT LA VOT vor fi invitați lideri politici ai principalelor partide, candidați la alegerile locale, europarlamentari, experți în comunicare politică, analiști economici și sociologi.

DREPT(ul) LA VOT este un drept fundamental, garantat prin articolul 36 din Constituția României și permite oricărui cetățean major să își exprime voința politică. În același timp, DREPT (direct) LA VOT este și drumul pe care îl avem de parcurs în 2024. Deciși, responsabili și bine informați. Un an unic, cu patru runde de alegeri. Un singur drum: drept la urne! Prin intermediul "Drept la Vot" Podcast, ne propunem să oferim un spațiu de dialog deschis și informativ, unde cetățenii pot obține informații esențiale pentru a-și exercita dreptul democratic în mod conștient și informat. - Adrian Cojocaru, moderator, fondator Core Media Hub

Temele abordate vor fi legate de planurile pentru dezvoltarea comunităților locale, politici publice, educație, mediu, România în Europa, priorități economice și legislative, dar și securitate națională și politică externă.

DREPT(ul) LA VOT vine la pachet și cu responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a face alegeri informate. Cu Drept la Vot, ne dorim să oferim tuturor celor interesați informații și analize simple, dar nu simpliste pentru un proces care pare complicat: alegerile. Ori în 2024 - mai mult că oricând - de propriile noastre alegeri va depinde cum va arăta România în următorii ani. Vă invit să pășim cu dreptul în super anul electoral 2024, și să folosim Drept la vot ca pe un ghid prietenos pentru alegeri informate. - Adelina Țînțariu – expert politici publice, fondator Portant Public Affairs

Ultimul episod dedicat alegerilor locale și europarlamentare va fi difuzat pe 12 iunie, după afișarea rezultatelor finale ale scrutinului.

logo DREPT LA VOT

Adrian Cojocaru

Este jurnalist, specialist comunicare și relații publice, cu 15 ani de experiență TV și 2 ani de radio. Timp de 11 ani a făcut parte din echipa Digi24. A fost reporter, coordonator Departament Social și Economic, EOD (Editor of the Day) și prezentator "Știrile Dimineții". Între 2021-2022 a fost și realizator radio al emisiunii "Omul Potrivit" de la Digi FM. Fondator și CEO al agenției de comunicare și consultanță Core Media Hub și co-fondator și vicepreședinte al Asociației Nature Talks.

Adrian Cojocaru

Adelina Țînțariu

Este un profesionist recunoscut în industria de public affairs, gestionând de-a lungul carierei un portofoliu impresionant de clienți din diverse industrii. De asemenea, contribuie frecvent cu analize politice prin intermediul mai multor platforme media naționale. În 2023, alături de Irina-Dumitrița Solomon, a pus bazele Portant, o agenție specializată în public affairs. Anterior mediului privat, a lucrat în administrația publică centrală, în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), unde, în perioada 2012-2014, a contribuit la instrumentarea cazurilor de infracțiuni contra umanității împotriva a doi foști comandanți de penitenciare din perioada comunistă.

Adelina Țînțariu

Urmăriți DREPT LA VOT pe pagina oficială de YouTube a proiectului, dar și pe Facebook.

DREPT LA VOT - podcast de informare politică și implicare civică

DREPT LA VOT, din 25 aprilie, ora 19.00
Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!

Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Suntem deschiși la oameni și idei originale! Ne plac provocările și neplace să ieșim din zona noastră de confort. Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!