Europa Liberă România lansează o campanie pentru un mediu curat, în luna august. Seria de reportaje video, realizată de jurnalistul Adrian Cojocaru

Articol scris de
Adrian Cojocaru

Europa Liberă România lansează, în colaborare cu Adrian Cojocaru, jurnalist și fondator Core Media Hub, campania "Verde în față de la Europa Liberă", o serie de șase reportaje pe teme de mediu. Campania se vrea o expunere sinceră a situației - în materie de risipă alimentară, poluare fonică, poluarea aerului etc. Dar și un punct de sprijin în schimbarea obiceiurilor cu impact negativ asupra mediului și, deci, asupra sănătății tuturor. Reportajele vor fi difuzate în fiecare sâmbătă și duminică, între 12-27 august.

Luna august coincide cu luna concediilor, iar grija față de mediu scade în această perioadă, în condițiile în care oamenii caută să se relaxeze și să se bucure de zilele libere mai mult decât de obicei. Campania "Verde în față de la Europa Liberă" vine să le arate că trebuie și pot să fie responsabili chiar și în vacanță. Cei care vor să se bucure de un mediu curat sunt invitați să urmărească reportajele realizate pe parcursul verii și să vadă care pot fi efectele dăunătoare asupra naturii și ce consecințe au acțiunile lor nocive.

foto: imagini din timpul filmărilor campaniei "Verde în față de la Europa Liberă"

Cele șase reportaje video abordează șase teme diferite: risipa alimentară, poluarea atmosferică, poluarea de pe litoral, respectarea regulilor în ariile naturale protejate, poluarea fonică și poluarea din interiorul locuințelor. Fiecare material video vine cu exemple concrete de "așa nu" descoperite în timpul filmărilor de pe teren. Seria este realizată de jurnalistul Adrian Cojocaru.

Mi-am dorit foarte mult să le arătăm mai întâi oamenilor unde greșesc și apoi să le spunem și ce trebuie să facă pentru a corecta unele comportamente care distrug natura și pun în pericol sănătatea noastră, a tuturor. Sunt convins că mulți dintre ei fac rău nu din rea-voință, ci pentru că nu știu ce efecte au acțiunile lor. Cred cu putere că educația, în special educația de mediu, este esențială pentru a avea un mediu sănătos în viitor. Pe parcursul reportajelor am stat de vorbă cu oameni și specialiști care au spus "verde în față" unde greșim și cum trebuie să procedăm corect. - Adrian Cojocaru, jurnalist și fondator Core Media Hub

Cele șase reportaje au fost filmate în București, pe litoral și în Parcul Natural Bucegi, cel mai vizitat din țară. Ele surprind probleme care se regăsesc în aproape orice colț al României. Campania își propune să arate fenomenele și să ofere soluțiile.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, în fața lacurilor și râurilor pline de PET-uri, a tăierilor ilegale de lemn și a grămezilor de gunoaie aruncate aiurea, informațiile noastre arată că există o precupare intensa în societate, mai ales printre tineri, pentru un mediu curat. Europa Liberă și-a dorit să dea o mână de ajutor vorbind verde în față, cu sinceritate adică. Reportajele lui Adrian Cojocaru nu numai că arată problema, dar oferă argumente pentru schimbare. Schimbare în bine.
- Elena Tănase, director general Europa Liberă România

Seria de materiale din campania "Verde în față de la Europa Liberă" va debuta pe 12 august, cu un reportaj despre poluarea cu plastic de pe litoralul românesc și distrugerea ariilor naturale protejate din zona Vadu și Corbu. A doua zi, pe 13 august va fi difuzat al doilea episod al campaniei, despre risipa alimentară. Următoarele materiale sunt programate pe 19 și 20 august, respectiv 26 și 27 august.

foto: imagini cu temele reportajelor din campania "Verde în față de la Europa Liberă"

Reportajele pot fi urmărite pe canalele de social media ale Europa Liberă România și Core Media Hub, precum și pe site-ul Europa Liberă România, în fiecare sâmbătă și duminică, până pe 27 august. De asemenea, pe pagina de YouTube a Europa Liberă România vor fi publicate și interviuri complete cu specialiștii care au contribuit la realizarea acestor reportaje.

Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!

Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Suntem deschiși la oameni și idei originale! Ne plac provocările și neplace să ieșim din zona noastră de confort. Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!