Hilio se extinde în Republica Moldova printr-un parteneriat strategic semnat cu Moldcell

Articol scris de
Adrian Cojocaru

Startup-ul românesc Hilio, cea mai mare platformă de telemedicină ce oferă servicii de sănătate psiho-emoțională și well-being, se extinde pe piața din Republica Moldova printr-un parteneriat strategi csemnat  alături de compania de telecomunicații digitale Moldcell. Astfel, Hilio va oferi cetățenilor din Republica Moldova servicii medicale, dar și de sănătate psiho-emoțională la cele mai înalte standarde, prin intermediul experților înregistrați în platformă, atât din România, cât și din Republica Moldova.

Serviciul e-Sănătate: asistentul personal de sănătate, direct de pe telefon

În baza colaborării, compania Moldcell lansează în premieră pentrupiața din Republica Moldova serviciul „e-Sănătate”, un asistent personal de sănătate, disponibil direct pe telefon. Serviciul a fost conceput pentru a asigura un acces facil la sfaturi medicale de calitate pentru toți cetățenii, indiferent de vârstă, prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Serviciul de telemedicină „e-Sănătate” a apărut ca o soluție oportună pentru satisfacerea nevoilor de sănătate psiho-emoțională și well-being, mai ales după perioada pandemiei, când importanța serviciilor online de sănătate și telemedicină a crescut exponențial. Astfel, în baza parteneriatului strategic, utilizatorii vor avea acces la o rețea vastă de specialiști din platforma Hilio, experți care vor fi accesibili fără niciun fel de constrângere fizică, din confortul și intimitatea propriei locuințe a fiecărui utilizator. Prin intermediul platformei, pacienții se pot conecta foarte ușor direct cu specialiștii care acoperă diverse zone de sănătate. Alegerea unui profesionist și stabilirea unei întâlniri se realizează într-un mod simplu și direct, datorită platformei Hilio, foarte ușor de utilizat.

Parteneriatul cu Moldcell reprezintă un pas important în strategia de extindere a companiei Hilio către piețe noi, acolo unde prin expertiza noastră putem să aducem valoare, dar și complementaritate sistemului medical și pacienților. Sunt un susținător al inovării și transformării sistemului medical pentru binele pacienților. Încă din 2016 am văzut telemedicina ca fiind o inovare ce va ajunge să salveze vieți, fie că vorbim de prevenție și acces la servicii medicale la distanță acolo unde nu există competențe locale, fie că ne referim la intervenții medicale la distanță între doctor -doctor sau doctor - spital. În calitate de medic sunt onorat că pot să contribui la această inovare și transformare a sistemului medical prin construirea Hilio, platforma de e-sănătate din România. - Mihai Bran - Co-fondator Hilio, medic psihiatru

Bogdan Lefter și Mihai Bran, co-fondatori Hilio

Parteneriatul dintre Hilio și Moldcell reprezintă un angajament pe termen lung în oferirea de servicii de telemedicină pe piața din Republica Moldova. Cele două companii au dezvoltat integrări tehnice la nivelul platformelor pentru a asigura astfel o experiență completă și intuitivă utilizatorilor. Pe lângă experiența bogată a Hilio în oferirea de consultații în regim de telemedicină, un alt element esențial care a dus la selectarea Hilio ca partener Moldcell îl reprezintă arhitectura flexibilă ce asigură capabilități tehnice de integrare și roll-out cu partenerii externi și pe piețe noi. Platforma Hilio dispune de toate resursele tehnice necesare pentru ca integrarea cu un nou partener să fie foarte rapidă.

Lucrăm cu Moldcell în strânsă legătură la dezvoltarea serviciului de e-sănătate dedicat cetățenilor din Republica Moldova, prin customizarea soluției tehnice, integrări între platformele Hilio și Moldcell, dar și prin securizarea de parteneriate cu clinici și specialiști care să ofere servicii medicale și de psihoterapie la cele mai înalte standarde. Avem o experiența de peste 7 ani în livrarea de servicii de psihoterapie și medicale în regim de telemedicină în România, și continuăm să învățăm și să îmbunătățim accesul și experiența utilizatorilor noștri. Platforma Hilio a fost construită încă de la început într-o arhitectură flexibilă și cu funcționalități care să permită extinderea cu ușurință pe alte piețe, cum ar fi de exemplu opțiunea de a tranzacționa serviciile medicale în multiple monede. Suntem încrezători că alături de Moldcell și partenerii medicali locali vom crește gradul de utilizare a serviciilor digitale de sănătate și în Republica Moldova, cu un impact pozitiv asupra prevenției și calității vieții. - Bogdan Lefter - Co-fondator Hilio
logo Moldcell
Parteneriatul cu Hilio, platformă dezvoltată în România, ne permite să oferim accesul la sfaturi medicale pentru abonații noștri și nu doar, să oferim prețuri rentabile și să îmbunătățim accesul la servicii medicale de calitate. - Olga Pavlic - Director Departamentul de Servicii Financiare Mobile și Inovații în Afaceri din cadrul Moldcell

Suntem bucuroși să aducem serviciul e- Sănătate tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Noi credem că tehnologia trebuie să fie centrată pe oameni și să vină în sprijinul lor, iar fuziunea domeniului de sănătate și tehnologie se aliniază cu misiunea noastră de a aduce întreaga lume în mâinile abonaților noștri pentru ca ei să-și trăiască viața din plin. - Carolina Bugaian – Director General Moldcell

Pentru acest parteneriat Hilio a dezvoltat arhitectura necesară integrării cu Moldcell, a recrutat specialiștii și partenerii medicali și a lucrat alături de noul partener din Republica Moldova la dezvoltarea abonamentelor pentru serviciile de telemedicină și sănătate psiho-emoțională.

Ne adresăm unui portofoliu de peste 1,5 milioane de utilizatori de servicii Moldcell, fiecare abonat reprezentând un potențial client pentru serviciul de telemedicină. A fost și este foarte important pentru noi să înțelegem piața, comportamentele de consum și nevoile cetățenilor din Republica Moldova pentru ca ofertele pe care le construim să aducă utilizatorilor, cu adevărat, valoare. Ne-am bazat pe sprijinul partenerului nostru, care s-a implicat în mod activ în conturarea pachetelor de e-sănătate, iar de ambele părți există angajamentul că produsele vor fi adaptate continuu la feedback-ul din partea consumatorilor. - Alexandra Popescu-Zorica, Chief Growth Officer Hilio

Parteneriatul strategic vine ca urmare a unei cereri publice de ofertă inițiată de compania Moldcell, iar Hilio, companie în care a investit eMAG Ventures, a fost preferat datorită experienței în domeniul sănătății digitale, a interfeței prietenoase, atât  pentru utilizatori, cât și pentru specialiști, dar și a arhitecturii care permite integrări și customizări rapide. Colaborarea dintre Hilio și Moldcell face parte din planurile Hilio de extindere a serviciilor de sănătate psiho-emoțională și well-being pe piețele externe.

Alexandra Popescu-Zorica -Chief Growth Officer Hilio

Despre Moldcell

Moldcell este un operator de telecomunicații digitale și servicii financiare din Republica Moldova care oferă inovații digitale și o gamă largă de planuri tarifare, produse și servicii de înaltă calitate prin intermediul rețelei sale de magazine situate în toată țara, precum și prin intermediul magazinului online Moldcell eShop.

Moldcell este o investiție străină directă, prezentă pe piața Republicii Moldova din anul 2000, iar din 25 martie 2020 face parte din Grupul Global CG Corp. Cu peste 23 de ani de experiență în industria telecomunicațiilor, Moldcell se angajează să promoveze digitizarea economiei și să stimuleze incluziunea financiară pentru toți.

Despre Hilio

Hilio este un startup românesc cu aproximativ 500.000 de utilizatori înregistrați și 1.000 de profesioniști în platformă care oferă acces la servicii și specialiști în well-being și sănătate psiho-emoțională. Platforma Hilio poate fi accesată aici: https://hilio.com/ro

Core Media Hub este agenția de comunicare a Hilio.

Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!

Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Suntem deschiși la oameni și idei originale! Ne plac provocările și neplace să ieșim din zona noastră de confort. Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!