Nature Talks și La Fântana lansează ECO Facts, un serial cu 10 episoade pe teme de mediu, produs de Core Media Hub

Articol scris de
Adrian Cojocaru

Asociația Nature Talks și compania La Fântâna anunță lansarea serialului ECO Facts, un proiect de 10 episoade pe teme de mediu, destinat atât copiilor, cât și părinților. Gazdele acestui serial sunt fondatorii Asociației Nature Talks, Teodora Iacob și Adrian Cojocaru.

ECO Facts este un proiect educativ care abordează 10 teme de interes, pe înțelesul tuturor. Lecțiile sunt practice, realizate într-o manieră distractivă, cu exemple clare și sfaturi utile, ușor de pus în practică.

Teodora Iacob - președinte Asociației Nature Talks și fondator Școala de Mediu

Cele 10 teme ale serialului ECO Facts sunt:

  • risipa alimentară
  • colectarea selectivă
  • reciclarea
  • eficiența energetică
  • alternative la plastic
  • filtrarea apei
  • circuitul apei în natură
  • reutilizarea obiectelor
  • eficientizarea resursei de apă
  • lucruri inedite despre apă

ECO Facts este încă un pas pe care Asociația Nature Talks îl face în misiunea sa: educația de mediu în România.

De această dată, informațiile noastre nu mai ajung doar la copii, grupul nostru țintă, ci şi la adulți, lucru care ne bucură tare mult. Ne-am dorit să prezentăm temele de mediu într-un mod inedit, de aceea veți regăsi în episoade o parte din materiale suport pe care lectorii noştri le folosesc la Şcoala de Mediu. Le mulțumesc partenerilor noştri pentru sprijin şi încredere. - Teodora Iacob, preşedinte Nature Talks şi fondator Şcoala de Mediu
Teodora Iacob (președinte Nature Talks) și Adrian Cojocaru (fondator Core Media Hub)

Serialul ECO Facts este un proiect produs de Core Media Hub. Echipa agenției a realizat și gestionat materialele video și a preluat comunicare proiectului în mass-media și social media.

Pentru mine, ECO Facts este un proiect foarte drag pentru că sunt parte a Nature Talks și Școala de Mediu încă de la început! În cei 3 ani de ateliere susține în fața a peste 15.000 de copii din toată România am realizat cât de importantă este educația de mediu și cât de mult lipsește din școlile din România. De aceea, prin proiectul ECO Facts ne dorim să venim cu un pas mai aproape de cei la care nu am ajuns încă. În același timp, serialul se adresează și adulților pentru că și ei trebuie să înțeleagă că orice gest neglijent la adresa naturii face rău nu doar mediului înconjurător ci nouă, tuturor. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să producem la Core Media Hub acest serial! - Adrian Cojocaru, fondator Core Media Hub
Adrian Cojocaru - fondator Core Media Hub

În primul episod, Teodora Iacob le arată copiilor și adulților într-o manieră distractivă cum să pună în practică cinci sfaturi grozave care să îi ajute să evite risipa alimentară și să protejeze natura.

Teodora Iacob

Serialul ECO Facts va fi difuzat începând cu 04 aprilie, cu o frecvență săptămânală. Episoadele pot fi urmărite pe canalul de YouTube al Nature Talks, precum și pe paginile de Facebook Nature Talks și La Fântâna România.

Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!

Ai o idee sau o propunere de colaborare? Hai să lucrăm împreună!

Suntem deschiși la oameni și idei originale! Ne plac provocările și neplace să ieșim din zona noastră de confort. Dacă propunerea ta nu este în oferta noastră de servicii, nu-i nimic! Programăm o întâlnire, o analizăm și găsim cea mai bună soluție!